gtag('config', 'UA-125502695-2', );
064-144 07 26 hallo@edu-next.nl

Scrum in de klas

maak je studenten zelfsturend
Boek een teamtraining

Creëert bewustzijn over tijd, biedt praktische oefeningen om meer inzicht te krijgen in (eigen) tijdsbesteding, leert prioriteren en biedt handvatten voor het effectief en efficiënt gebruik van een digitale agenda.

  • handig formaat leer/werkboek
  • veel oefeningen
  • actueel: jaarlijkse updates
  • compleet met powerpoint (voor docent)

 

We leveren deze methode compleet met (ontwikkelingsgerichte) toetsen.

Timemanagement voor studenten

Agile of (edu) Scrum?

 

Veel mensen hebben gehoord van scrum. Scrum wordt soms ook toegepast in het onderwijs. Toch wordt dat framework (de werkmethodiek) vaak als ingewikkeld ervaren, door zowel docenten als studenten. Agile [èdzjail], wat wendbaar of lenig betekent, is de parapluterm waaronder allerlei frameworks vallen, zoals Scrum, Kanban, DevOps, Nexus, SaFe, DesignSprint, etc. Bij elkaar zijn er wel meer dan 41 frameworks. Bij Edu-Next kennen we veel van die frameworks. Zo kunnen we met en voor uw onderwijsteam bekijken welk framework het beste past. Misschien is Scrum niet de beste optie in uw docententeam / in uw klassen.

 

Wat heeft Agile voor zin?

Studenten en docenten die een vorm van Agile gebruiken in hun team of project, zijn beter in staat om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten voor studenten die hen beter leren samenwerken. Of aan een docententeam dat vooral bestaat uit mensen die binnen hun klaslokaal ‘koning in eigen koninkrijk zijn’, maar verder eigenlijk niet samenwerken. Of aan veranderende kwalificatiedossiers, de wens om praktijkgerichter bezig te zijn of studenten en leerlingen actiever te laten zijn. Vaak staat het zweet op de verkeerde rug…

 

Wat is het effect van Agile werken?

Agile onderwijs is niet zomaar wat hippe ‘post-it-plakkerij’, maar resulteert in enthousiaste, bevlogen docenten die een gezamenlijk doel en een gedeelde drive hebben om het beste onderwijs te maken, als team. De praktijk wijst uit dat docenten meer betrokken raken, zich meer eigenaar voelen, dat er enthousiaster en hedendaagser onderwijs wordt gegeven.

 

 

 

Mijn naam is Coert Aschman. Vanaf 1997 ben ik werkzaam in het onderwijs. Eerst heb ik wat ervaring opgedaan in het po, daarna als leraar en teamcoördinator in het vo, vervolgens als projectleider in het hbo. In de afgelopen jaren ben ik als leraar, schoolopleider en onderwijsinnovator in het mbo actief geweest.

In 2005 rondde ik de lerarenopleiding af, daarna voerde ik het beroepsgerichte vak Technologie in op de school waar ik werkte, was ik onderwijsuitgever, en auteur van lesmethodes. In 2018 haalde ik mijn PSM1, (certificering Scrum Master), in 2019 werd ik gecertificeerd als Agile Coach. Ook rondde ik mijn masteropleiding Onderwijswetenschappen af in 2019.